Placki ziemniaczane z serowym kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • jajka

    2
  • sól

  • pieprz

  • twarożek

    150 gram
  • wędzony łosoś

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć z nadmiaru soku. Cebulę zetrze4ć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ziemniaków. Do miski dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię, dodać tłuszcz i na mocno rozgrzaną włożyć porcję ziemniaczanej masy, smażąc w jednym rzucie 3 placki. Wszystko smażyć ok. 3 minuty z każdej strony na małym ogniu. Podawać z plasterkiem wędzonego łososia i twarożkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat