Placki ziemniaczane z serem i zieloną cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • ser

    100 g
  • zielona cebulka

    1 pęczek
  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • pieprz grubomielony

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ser i ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę, sól, pieprz, mąkę, jajko. Dokładnie wymieszać.
2. Smażyć na oleju.
3. Podać z pomidorem, zieloną cebulką i jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat