Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z rzodkiewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
jajko 1 szt
majonez 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.
Krok 1 - Placki ziemniaczane z rzodkiewką foto
2
Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.
Krok 2 - Placki ziemniaczane z rzodkiewką foto
3
Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Placki ziemniaczane z rzodkiewką foto
4
Wszystkie przygotowane składniki razem dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Placki ziemniaczane z rzodkiewką foto
5
Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 5 - Placki ziemniaczane z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 26.06.2017 12:34
pyszności......:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak