Placki ziemniaczane z podgardłem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • podgardło wędzone

    30 dag
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1-2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy i odlewamy połowę wody. Podgardle kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz na patelni. Wytopione dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawą do ziemniaków. Mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 25.03.2013 12:25
wyglądają cudnie
ziutula 28.07.2012 02:27
syte wędzonką placki....ps. ze świezych typowej ogórkowej nie robiła, choć lubię ogórki na ciepło smażone ostatnio dodałam je do placków i taka nasza po babci kaszubce "krepnica z górka"smażona kaszanka ze świeżym ogórkiem...są w przepisach moich....
Marlena/Kinia 09.01.2012 10:17
ciekawy przepis
BernadettaP 19.11.2011 08:02
fajne :)
ewaa 11.09.2011 21:00
w takiej wersji jeszcze nie jadłam...ale muszę wypróbować :)
ben-ka 01.09.2011 09:27
przyznam,że dla mnie to tez nowość.
Izabela/bella81 02.01.2011 11:12
tak nigdy nie robiłam, ja lubię na taki placek położyć kapustę ze skwarkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat