Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

5.0
(12)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem płatków owsianych. Placki podajcie z kawałkami wędzonego pstrąga, jajkami przepiórczymi i odrobiną chrzanu.

Składniki:

Na placki:

ziemniaki
4 sztuki
jajko
2 sztuki
płatki owsiane
2 łyżki
Sklep Prymat
otręby pszenne
2 łyżki
mąka razowa
2 łyżki
olej rzepakowy
do smażenia
jogurt naturalny
200 mililitrów
cytryna
1 sztuka
wędzony pstrąg
1 sztuka
czarny kawior z jesiotra
1 słoik
krem chrzanowy Smak
5-6 łyżek
jajka przepiórcze
4 sztuki
masło klarowane
1 łyżka

Do smaku:

Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat

Do dekoracji:

szczypiorek
Sklep Prymat
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

W dużej misce łączymy starte ziemniaki z jajkami, płatkami owsianymi, otrębami, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanego ciasta smażymy na rozgrzanym oleju placki ziemniaczane i osuszamy na ręcznikach papierowych.

Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażymy jajka przepiórcze do ścięcia białka.

Placki ziemniaczane podajemy z łyżką  jogurtu naturalnego, cząstkami cytryny, kawałkami wędzonego filetowanego pstrąga, kremowym chrzanem i czerwonym caviorem, dekorujemy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2019 08:16
Takich placków to ja jeszcze nie jadłam , na pewno tak podane są bardzo smaczne.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak