Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem płatków owsianych. Placki podajcie z kawałkami wędzonego pstrąga, jajkami przepiórczymi i odrobiną chrzanu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na placki:

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • otręby pszenne

    2 łyżki
  • mąka razowa

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • jogurt naturalny

    200 mililitrów
  • cytryna

    1 sztuka
  • wędzony pstrąg

    1 sztuka
  • czarny kawior z jesiotra

    1 słoik
  • krem chrzanowy Smak

    5-6 łyżek
  • jajka przepiórcze

    4 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżka

Do smaku:

  • przyprawa do ziemniaków

    1 opakowanie

Do dekoracji:

  • szczypiorek

  • zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużej misce łączymy starte ziemniaki z jajkami, płatkami owsianymi, otrębami, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanego ciasta smażymy na rozgrzanym oleju placki ziemniaczane i osuszamy na ręcznikach papierowych.

Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażymy jajka przepiórcze do ścięcia białka.

Placki ziemniaczane podajemy z łyżką  jogurtu naturalnego, cząstkami cytryny, kawałkami wędzonego filetowanego pstrąga, kremowym chrzanem i czerwonym caviorem, dekorujemy ziołami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

08.03.2019 08:16
Takich placków to ja jeszcze nie jadłam , na pewno tak podane są bardzo smaczne.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat