Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

5.0
(12)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem płatków owsianych. Placki podajcie z kawałkami wędzonego pstrąga, jajkami przepiórczymi i odrobiną chrzanu.

Składniki:

Na placki:

ziemniaki 4 sztuki
jajko 2 sztuki
płatki owsiane 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
mąka razowa 2 łyżki
olej rzepakowy do smażenia
jogurt naturalny 200 mililitrów
cytryna 1 sztuka
wędzony pstrąg 1 sztuka
czarny kawior z jesiotra 1 słoik
krem chrzanowy Smak 5-6 łyżek
jajka przepiórcze 4 sztuki
masło klarowane 1 łyżka

Do smaku:

Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 opakowanie

Do dekoracji:

szczypiorek
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi, chrzanem i wędzonym pstrągiem

W dużej misce łączymy starte ziemniaki z jajkami, płatkami owsianymi, otrębami, mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanego ciasta smażymy na rozgrzanym oleju placki ziemniaczane i osuszamy na ręcznikach papierowych.

Na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym smażymy jajka przepiórcze do ścięcia białka.

Placki ziemniaczane podajemy z łyżką  jogurtu naturalnego, cząstkami cytryny, kawałkami wędzonego filetowanego pstrąga, kremowym chrzanem i czerwonym caviorem, dekorujemy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2019 08:16
Takich placków to ja jeszcze nie jadłam , na pewno tak podane są bardzo smaczne.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak