Placki ziemniaczane z pietruszką i twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zostało mi trochę sera twarogowego z wczorajszej kolacji, wiec postanowiłam go dodać do placków ziemniaczanych. Wyszło całkiem nieźle.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na placki:

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • pietruszka

    4 cm
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser twarogowy

    0.5 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na ćwiartki. Wkładamy do blendera. Następnie dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę.

Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Wykładamy na rozgrzaną patelnię po jednej łyżce ciasta.
Smażymy z dwóch stron na złoto brązowy kolor.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat