Placki ziemniaczane z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,2 kg
  • pieczarki

    50 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    5 łyżek
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć osuszyć, pokroić w kostkę. Nadmiar wody z ziemniaków odcedzić, dodać mąkę, pieczarki, jajka, doprawić do smaku i wymieszać. Smażymy placki na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 26.06.2012 12:29
smaczne placki
Marek6 09.07.2011 21:24
Dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat