Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z odrobiną cebuli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1/2 dużej sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z odrobiną cebuli

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Ziemniaki obrać (wagę podałam po obraniu), umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć z nich trochę soku. Do ziemniaków dodać cebulkę, wszystkie przyprawy, jajka i mąkę, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać trochę oleju, kłaść na nią porcje ziemniaczanej masy, lekko ją spłaszczać. Placki smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.07.2017 00:53
dobre placki
RenataZ-et 02.07.2017 21:54
bardzo lubię wszystkie placki ziemniaczane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak