Placki ziemniaczane z marchwią i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    600 g
  • marchew z jabłkiem Smak

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • płatki owsiane

    2 łyżki
  • słonecznik łuskany

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • kiełki

    do dekoracji
  • pomidorki koktajlowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do startych na grubej tarce ziemniaków dodać marchew z jabłkiem Smak, cebulę, jajka, mąkę, płatki owsiane i ziarna słonecznika, wymieszać i doprawić do smaku. Placki smażyć na gorącym oleju, osączyć z tłuszczu papierowym ręcznikiem. Udekorować świeżymi kiełkami i pomidorami koktajlowymi. Podawać z kwaśną śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 30.06.2011 13:12
jakie ulepszone :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat