Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kiełbasą i serem
Placki ziemniaczane z kiełbasą to pomysł na szybki i treściwy posiłek dla całej rodziny. By uzyskać jeszcze bardziej intensywny smak placków ziemniaczanych, spróbujcie podsmażyć podkrojoną w kostkę kiełbasę, a następnie dodać ją do ziemniaczanej masy. Dzięki temu, placki zyskają wyjątkowego smaku!
1. Kiełbasę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Ziemniaki i cebule ścieramy na tarce do ziemniaków. Starte ziemniaki z cebulami, mieszamy z kiełbasą, serem, jajkami, mąką i majerankiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na rozgrzany olej nakładamy po łyżce masy i smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego :)