Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kefirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki starte 2 szklanki
kefir 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kefirem

Starte ziemniaki odcisnąć i wymieszać z kefirem, żółtkiem, proszkiem do pieczenia i mąką.

Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką placki, smażyć z obu stron na brązowo. Podawać ze śmietaną, ostrym sosem lub na słodko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 08.04.2012 14:12
lubie takie
Monika79 08.04.2012 14:12
lubie takie
Papryczka 24.12.2011 12:58
smaczne
MAR3STA 18.01.2011 18:36
super!
Krystyna32 17.01.2011 19:13
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak