Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z gulaszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szkl
sól
pieprz
jajko
olej
łopatka bez kości 40 dkg
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z gulaszem

Umyte mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia sos zagęszczamy zawiesiną z mąki. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Usuwamy nadmiar wody i dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz. Wyrabiamy ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy duże placki z dwóch stron. Upieczony placek dajemy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.01.2014 00:28
z gulaszem lubię najbardziej
alaaa 03.06.2013 21:54
też lubię ale daję trochę więcej mięsa :)
caralajna 28.05.2013 07:39
o. ale dobre :)
mirosława4 19.02.2013 15:35
bardzo dobre
Ewelina38 07.02.2013 10:26
taki dodatek do placuszków to ja uwielbiam, a do tego surówka z kiszonej kapusty
Łukasz15 15.12.2012 18:06
Pyszne
MagdaXXX 28.10.2012 12:40
też takie robię pychotka
IZABELA29 01.10.2012 08:56
bardzo sycące danie
ben-ka 28.09.2012 08:12
mogłabym jeść codziennie:)
Wafelek2601 21.09.2012 08:25
Bardzo dobre
Wacław 11.09.2012 09:38
pyszne danie !
RenataZ-et 05.09.2012 18:32
Uwielbiam placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak