PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    700 gr
  • mięso wp b/k

    400 gr
  • jajko

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    5 łyżek
  • cebula

    1 szt
  • czxosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, cebulę,czosnek obrać, zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody. Następnie wbić jajka, dodać mąkę, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć. Następnie mięso podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości,zagotować, przyprawić do smaku. Z masy ziemniaczanej smażyć placki z obu stron na rozgrzanym oleju.Można podawać placki polane gulaszem lub wsadzić mięsko w środek jak ja robię.SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 05.09.2013 15:57
Pychotka takie placuszki
IZABELA29 15.04.2013 08:46
apetycznie wyglądają tak podane placki ale jakoś sama nie próbowałam tak ich podawać ..
anemon 14.04.2013 15:07
Bardzo smaczny obiad.
ElizaT 09.10.2012 10:47
uwielbiam go
Angelika10 08.08.2012 00:09
lubię takie ;)
Dorian 06.08.2012 19:21
super
Izabela/bella81 02.06.2012 01:29
pycha :)
Agiatis 05.03.2012 21:53
Pysznie zrobione:)
MAR3STA 15.02.2012 21:37
pychota!
novita23 12.01.2012 11:06
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat