Placki ziemniaczane z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg/młode
  • cebula biała

    1 szt.
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    3 łyżki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • sól

    3/4 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać mąkę z bułką tartą, jajka, starty chrzan, pieprz i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie wymieszać, smażyć na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem z obu stron na złoto. Podawać z gęstą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 24.06.2017 18:39
uwielbiam każdą wersję placków ziemniaczanych :)
olkaaa 24.06.2017 18:27
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat