Placki ziemniaczane z cebulą i koperkiem

Placki ziemniaczane z cebulą i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • koperek

    4 gałązki
  • sól do smaku

    5 szczypt
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    3 szczypty
  • olej rzepakowy

    1/3 szklanki
  • cebula

    1/4 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placki ziemniaczane z cebulą i koperkiem

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Ziemniaki przyciskać rękoma i odcedzić z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce umieścić ziemniaki cebulę, posiekany koperek, sól, pieprz, majeranek i mąkę, całość dobrze wymieszać. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Jodaj 11.09.2012 18:22
pyszniutkie :)
smakowita 26.08.2012 20:05
fajny przepis
caralajna 23.08.2012 08:59
pyszności
adelajda 20.08.2012 14:57
bardzo lubię placki !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat