Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z cebulą i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
mąka pszenna 1 łyżka
koperek 4 gałązki
sól do smaku 5 szczypt
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 szczypty
olej rzepakowy 1/3 szklanki
cebula 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z cebulą i koperkiem

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Ziemniaki przyciskać rękoma i odcedzić z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce umieścić ziemniaki cebulę, posiekany koperek, sól, pieprz, majeranek i mąkę, całość dobrze wymieszać. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 11.09.2012 18:22
pyszniutkie :)
smakowita 26.08.2012 20:05
fajny przepis
caralajna 23.08.2012 08:59
pyszności
adelajda 20.08.2012 14:57
bardzo lubię placki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak