Placki ziemniaczane z bekonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    3 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • bekon

    35 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy oraz cebulę,trzemy na tarce.Bekon kroimy w grube plastry.Do ziemniaków dodać mąkę oraz jajka,doprawić do smaku solą i wyrobić.Na rozgrzany olej kładziemy łyżką cienki placek,wykładamy plaster bekonu,przykrywamy łyżką ziemniaków i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁY 10.03.2011 10:39
smacznie wyglądają .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat