Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • mąka

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąke. Dobrze wymieszać doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Polać smietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Kate131 12.02.2011 07:36
lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat