Placki Ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    1,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    5 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • śmietana

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć. Zetrzeć na tarce na małym oczku. 2 ziemniaki na grubym oczku. Dodać startą cebulę na małym oczku, mąkę,jajko, śmietanę, pieprz, kucharek do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać polane śmietaną :) Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 18.09.2011 16:03
placki zjadam też na zimno...
Monika179 14.11.2010 20:02
kocham placuszk:)
edyta51 10.11.2010 11:05
super
Patrycja38 10.11.2010 10:40
uwielbiam :)
monika156 09.11.2010 14:09
pycha
MAR3STA 09.11.2010 10:17
rewelacyjnie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat