Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane

5.0
(34)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jeśli chodzi o to danie, to co dom, to inne packi. Dzisiaj proponujemy w mocno cebulowo-czosnkowej wersji.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 700 gramów
ząbki czosnku 4 sztuki
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z czosnkiem.
Cebule obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do startych ziemniaków.


Wbijamy jajko, wsypujemy dwie łyżki mąki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.01.2019 12:28
Rzeczywiście, chyba są mocno czosnkowe. W sam raz do śmietany albo jogurtu:)
Babeczka35 16.01.2019 08:05
Najlepsze są takie złociste i chrupiące. Mniam :)
w mojej kuchni 15.01.2019 23:50
placki chrupiące lubię, a Twoje tak wyglądają..
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 11:40
Bardzo smakowite i lubiane placki.;)
bietka 14.01.2019 10:44
Bardzo lubię takie placuszki : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak