Placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jeśli chodzi o to danie, to co dom, to inne packi. Dzisiaj proponujemy w mocno cebulowo-czosnkowej wersji.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ziemniaki

    700 gramów
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, ścieramy razem z czosnkiem.
Cebule obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do startych ziemniaków.


Wbijamy jajko, wsypujemy dwie łyżki mąki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 17.01.2019 12:28
Rzeczywiście, chyba są mocno czosnkowe. W sam raz do śmietany albo jogurtu:)
Babeczka35 16.01.2019 08:05
Najlepsze są takie złociste i chrupiące. Mniam :)
w mojej kuchni 15.01.2019 23:50
placki chrupiące lubię, a Twoje tak wyglądają..
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 11:40
Bardzo smakowite i lubiane placki.;)
bietka 14.01.2019 10:44
Bardzo lubię takie placuszki : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat