Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 4-5 łyżek
majeranek 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
śmietana 12% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane

Ziemniaki i cebulę obieramy. Ścieramy na tarce na małych oczkach. Do masy dodajemy: posiekany czosnek, jajko, majeranek, sól i pieprz. Mieszamy. Następnie dodajemy tyle mąki, aby masą była gęsta.
Rozgrzewamy na patelni olej.
Na gorący olej wykładamy po łyżce masy ziemniaczanej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Podajemy z kwaśną śmietaną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 22.03.2016 12:08
Proste danie ładnie podane.
Marta1986 22.03.2016 10:20
pyszne placuszki
gusia1000 21.03.2016 23:56
Zawsze są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak