PLACKI ZIEMNIACZANE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać roztrzepane jajko z solą i pieprzem. Potem masę dodać do mąki ziemniaczanej i lekko pomieszać. Patelnie rozgrzać wlać oleju i smażyć.
Można podawać z śmietaną, z bita śmietaną oraz z cukrem pudrem, można także podawać z gulaszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 11.10.2011 17:26
lubię bardzo polecam
szajba2 07.10.2011 13:23
super lubię bardzo
kielcok1 20.08.2011 10:54
smaczne
PaniMISIOWA 26.05.2011 19:14
uwielbiam!
rakow2 22.03.2011 16:29
kto nie lubi takich placków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat