placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 dużych
  • cebula biała

  • jajko

  • mąka

  • sól, pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obrać,umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach.zetrzeć łagrze cebulę.do masy ziemniaczano-cebulowej dodać mąkę,jajo,sól i pieprz,dobrze wymieszać.na patelni rozgrzać tłuszcz,łyżką kłaść nieduże placki i smażyć z obu stron.podawać od razu z kwaśną śmietaną. lub jogurtem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat