Placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wsypać mąkę, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną oliwę wlać porcję masy i uformować placek. Piec na złoty kolor z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 01.12.2013 13:10
pyszne, uwielbiam
Milena87 28.12.2012 22:08
Lubię takie placki:)
Pietruszka 18.09.2012 10:07
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat