Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
1 kg -
cebula
1 szt -
mąka pszenna
1/2 szklanki -
sól i pieprz
-
natka pietruszki
-
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Następnie obieram cebulę i drobno kroję a następnie smażę na rumiano. Dodaję do ziemniaków oraz mąkę, jajka, sól i pieprz oraz suszoną natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszam.
Na patelni typu WOK wylewam olej a następnie za pomocą łyżki kładę placki. Smażę na złoto.
Po upieczeniu każdy placek kładę na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się