Placki z tuńczyka

Placki z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1/2
  • tuńczyk w sosie własnym

    200 g
  • papryka czerwona

    1/2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placki z tuńczyka

Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z jajkiem i łyżką bułki tartej. Następnie dodać posiekaną cebulę, natkę pietruszki i paprykę. Uformować małe kuleczki i piec w piekarniku na blaszce wysmarowanej oliwą ok. 20 minut w temp. 180 stopni co jakiś czas obracając je.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

caralajna 10.08.2013 07:16
ciekawe, na pewno dietetyczne
IlonaAlbertos 15.06.2012 21:45
Muszę kiedyś zrobić.
szajba2 29.12.2011 16:17
czy to jest dobre?
Barbara55 03.12.2011 14:08
tego jeszcze nie jadłam
kielcok1 27.10.2011 16:56
tego jeszcze nie jadłem
aginaa 23.09.2010 12:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat