Placki z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • jajka

    4 szt
  • zsiadłe mleko

    1/2 szklanki
  • cebula

    2 szt
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać zsiadłe mleko, mąkę, jajka, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki i paprykę. Przyprawić solą i starannie wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz małe placki i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać polane kwaśną śmietaną lub stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 19.06.2011 12:49
super przepis
Tika4444 08.04.2011 08:53
ciekawy pomysł
Tika4444 08.04.2011 08:53
ciekawy pomysł
Tika4444 08.04.2011 08:52
ciekawy pomysł
AgaS10 16.02.2011 06:41
to nie dla mnie:)
Magdalena80 06.02.2011 14:33
jeszcze nie próbowałam takich placków
szajba2 03.01.2011 15:56
mnie raczej nie zachęca
Babciagramolka 18.12.2010 09:58
Z selera nie robiłam- warte wypróbowania
rakow2 01.10.2010 20:39
z selerem nawet nie zaczynam
Monika193 27.08.2010 13:45
z pewnością wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat