Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z piersią indyka i pikantną papryczką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
jajko 2 sztuki
mleko 2% 1/4 litra
woda odrobinę
sól do smaku
koper świeży
filet z indyka wędzony 150 g
papryka pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z piersią indyka i pikantną papryczką

Trzepaczką rózgową wymieszać dokładnie żółtka z mlekiem , wodą i częścią mąki, aby ciasto było gęste jak śmietana.
Ubić białka na pianę , połączyć z ciastem , lekko wymieszać , dodając resztę mąki , sól , posiekany koperek. Na koniec dodać drobno pokrojony wędzony filet i plasterki papryczki.
Placki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.06.2016 21:36
ciekawa propozycja
ilka01 13.06.2016 12:17
super przepis :)
Ola1984 13.06.2016 11:22
Ciekawy pomysł na placuszki.
Aleksandra/Olcia 13.06.2016 09:59
fajny pomysł
Motorek 12.06.2016 22:36
fajne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak