placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe na ostro...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • cebula

    2 mniejsze
  • czosnek ząbki

    2 większe
  • ziemniaki

    8 średnie
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • jogurt naturalny

    1 gęsty
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe na ostro... foto
ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki

cebulę, czosnek obrać

natkę pietruszki opłukać

wszystko zmiksować w blenderze dodając jajko
Krok 2 - placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe na ostro... foto
masę wymieszać z mąką, pieprzem, papryką ostrą, przyprawą kucharka
Krok 3 - placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe na ostro... foto
smażyć na gorącym oleju placki na rumiano

odkładać na ręcznik papierowy
Krok 4 - placki z natką pietruszki cebulowo-czosnkowe na ostro... foto
placki są pikantne z zawartością żelaza (natka pietruszki na anemię), przy problemach z anemią, tam gdzie mogę dodaję składniki na jej zmniejszenie

placki najlepiej smakują z gęstym jogurtem.........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 04.08.2013 09:53
napewno pyszne jeszcze tak nie robiłam ani nie jadłam
aisza1 03.08.2013 11:06
smaczne to
Milena87 03.08.2013 10:39
muszą być naprawdę dobre
Konczi 03.08.2013 09:36
fajne placuszki
Magula 03.08.2013 08:19
Nie jadłam jeszcze takich placuszków a wyglądają na smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat