Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z nacią selera...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3/4 szklanki
sól 2 łyżeczki
olej do smażenia - ile potrzeba
keczup - do smaku
natka selera 4 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: placki z nacią selera...

Kroki postępowania

1
ziemniaki, cebulę, czosnek zetrze na tarce blendera na drobno

dodać jajko, mąkę, sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą i dobrze wymieszać
Krok 1 - placki z nacią selera... foto
2
dodać posiekaną natkę z liści selera - użyłam zamrożonych - latem świeże)i wymieszać
Krok 2 - placki z nacią selera... foto
3
na gorącym oleju smażyć rumiane placki - odkładać na ręcznik papierowy
Krok 3 - placki z nacią selera... foto
4
takie chrupiące placki lubimy z keczupem........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - placki z nacią selera... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 19:12
ciekawy pomysł:-)
gosia1988 11.06.2013 21:54
lubię takie dania
IwonaKa 24.05.2013 00:41
bardzo lubie placki tylko musze trzeć na tarce
Pietruszka 23.05.2013 09:08
ciekawe jak smakują
motomaniak 05.03.2013 10:51
ciekawy pomysl
Wafelek2601 02.03.2013 08:05
Takie placuszki z pewnością będą pyszne
mirosława4 22.02.2013 16:51
apetyczne te placuszki :)
Sroczka 10.02.2013 23:21
Ależ apetyczne placuszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: