Placki z mrożonymi owocami

Placki z mrożonymi owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    0,5 szklanki
  • mąka kukurydziana

    0,5 szklanki
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • mleko 3,2%

    3/4 szklanki
  • jajko

    1
  • jabłko

    1
  • banan

    1
  • truskawki

    mrożone 5
  • czarna porzeczka

    mrożona 3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy mąki, otręby, cukier i sól. Dodajemy mleko i jajko, mieszamy aż pozbędziemy się grudek. Owoce mrożone wcześniej rozmrażamy, większe kawałki truskawek przecinamy na pół lub na 4 części. Banana przecinamy na pół wzdłuż i pół plastry dodajemy do ciasta, z jabłka ścinamy kawałki, nie za duże ale i nie siekamy go drobno, żeby było czuć jego kawałki w plackach. Dodajemy truskawki i porzeczkę, mieszamy i smażymy układając dość grube porcje, na złoty kolor z obu stron. Podajemy z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marcepanowy kącik

27.02.2017 17:06
Wyglądają pysznie :)

bietka

22.02.2017 15:06
smaczne placuszki : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat