Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kiszoną kapustą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
marchewka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
woda
mleko 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szkl
sól i pieprz
olej

Porada

Podajemy z sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiszoną kapustą.

Kapuste gotujemy razem z pokrojona cebula i starta marchewka.Odcedzamy ,studzimy.Z mleka,wody ,maki i jajka robimy ciasto,doprawiamy sola i pieprzem,dodajemy kapuste z cebula i marchewka oraz drobn pokrojona papryke.Smazymy na oleju z obu stron (jak placi ziemniaczane)Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.11.2014 15:30
bardzo je lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak