PLACKI Z KASZY JAGLANEJ

PLACKI Z KASZY JAGLANEJ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 sztuki
  • cebula

    1
  • kasza jaglana

    100 g
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka kukurydziana

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy kaszę jaglaną wg przepisu na opakowaniu.
Ścieramy na tarce o dużych oczkach marchew i cebulę. Marchew, cebulę i natkę łączymy z ugotowana kaszą. Doprawiamy o smaku solą i pieprzem.

Wykładamy na brytfannę i pieczemy około 40 minut do zarumieniemia się wierzchu.
kd045
Zamiast mąki kukurydzianej można użyć pszennej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Julia19852

23.02.2016 19:16
świetne właśnie je robiłam na kolacje.tanie i łatwe.super

Mniam

23.02.2016 10:19
Smaczne i bardzo zdrowe placuszki, bez zbędnego tłuszczu :)

gosia56

23.02.2016 09:54
Super takie placki;)

Róża1

23.02.2016 00:21
świetny pomysł !!!!!

jagoda5913

23.02.2016 00:17
dobry pomysł

Łukasz15

22.02.2016 23:45
Świetna placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat