Placki z kaszy gryczanej z borowikami, ziarnami zbóż i wędzonym węgorzem z kwaśną śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    250 g
  • olej

    1 łyżka
  • ziarna zbóż

    2 łyżki
  • jajka

    3 szt
  • borowiki

    200 g
  • masło

    80 g
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • kwaśna śmietana

    4 łyżki
  • filet z węgorza

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 31.01.2014 14:31
znam te placki od dawna tylko z sosem pieczarkowym
Brigitte 16.11.2011 09:15
Nie uważacie, że kasze , a zwłaszcza kaszę gryczaną trzeba wypromować ze względu na jej znakomite właściwości?
Anna152 11.10.2011 08:08
smaczne
kriso 27.06.2011 07:59
ciekawy przepis
szajba2 01.03.2011 15:16
wydaje się całkiem dobre
Barbara55 03.11.2010 15:54
mogą być dobre
rakow2 01.11.2010 13:14
fajne
Allice 11.06.2010 11:51
Wspaniałe swojskie jadło :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat