Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza gryczana
250 g -
olej
1 łyżka -
ziarna zbóż
2 łyżki -
jajko
3 szt -
borowiki
200 g -
masło
80 g -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
kwaśna śmietana
4 łyżki -
filet z węgorza
300 g
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się