Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kaszki kukurydzianej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 1 szklanka
jajko 3 szt.
ser żółty 10 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cebula biała 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
ketchup pikantny
olej do smażenia
proszek do pieczenia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kaszki kukurydzianej

Wykonanie:
Kaszkę ugotować w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Wbić jajka, dodać obie mąki, proszek do pieczenia, startą cebulę i czosnek. Na rozgrzany olej kłaść porcje ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Na jeszcze ciepłe placki kłaść po plasterku sera z dodatkiem ketchupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.04.2015 13:49
fajne placuszki
mysza75 20.04.2015 10:52
jakie to dobre sama bym zjadła
IKrakowianka 19.04.2015 19:05
świetne placuszki
marcia7 19.04.2015 15:50
ciekawe ozdoby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak