Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

kapusta biała 1 mała
jajko 2 szt
mąka 100 g
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Sos

mięso mielone wołowe 250 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kapusty z pomidorowo-mięsnym sosem

Kapustę ścieramy na grubych oczkach, dodajemy jajka, mąkę i koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
Mieloną wołowinę z cebulą podsmażamy na oleju, oprószamy przyprawą do wołowiny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy przez minutę. Do mięsa dodajemy pomidory wraz z zalewą i dusimy na wolnym ogniu, do uzyskania ulubionej przez nas konsystencji (u nas 35 min bez przykrycia). Podajemy razem z plackami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 06.12.2015 17:19
wspaniały przepis na smaczne placki :)
RenataZ-et 06.12.2015 11:44
rewelacja!
Ewelina1991 06.12.2015 09:42
świetny przepis!!
Jadwiga/Jaga85 06.12.2015 00:25
pyszna propozycja!
Łukasz15 05.12.2015 23:25
Super placuszki
sliwka 05.12.2015 23:25
Fajny przepis:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak