Placki z kapusty kiszonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dag
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kapustę wycisnąć, pokroić lecz nie płukać. Dodać mąkę, jajko, mleko, przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką małe placuszki i smażyć z obu stron na złoto. Placuszki podawać z jogurtem naturalnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 17.03.2015 17:50
Fajny pomysł, z chęcią go wykorzystam:)
Janina 17.03.2015 16:20
Ciekawa propozycja, nie jadłam jeszcze takich;)
IwonaDD 17.03.2015 16:13
fajne placuszki
cooked 17.03.2015 15:56
ciekawe jak smakują :)
pestka 17.03.2015 15:53
koniecznie muszę spróbować, takich jeszcze nie robiłam
mirosława4 17.03.2015 15:38
są bardzo smaczne , polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat