Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kalarepki i marchewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 300 g
marchew 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kalarepki i marchewki

Kalarepkę i marchewkę obieramy i myjemy. Kalarepkę ścieramy na dużych oczkach tarki, a marchewkę na drobnych.

Do warzyw dodajemy przesianą mąkę oraz jajko. Dokładnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po ściągnięciu z patelni kładziemy je na papierowych ręcznikach, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 14.11.2016 10:42
Bardzo fajny przepis!
Wacław 14.11.2016 10:38
ciekawe placuszki :-)
Docherro 14.11.2016 08:48
przepyszne:)
Barbara13 13.11.2016 22:32
Smakowita propozycja
Edith85 13.11.2016 22:17
Smakowite
ziutka123 13.11.2016 21:13
smakowity pomysł ;)
kd045 13.11.2016 21:09
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak