Placki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 ml
  • mleko

    500 ml
  • jajko

    2
  • cukier waniliowy

    10 g
  • proszek do pieczenia

    10 g
  • jabłka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
Makę, mleko, jaja, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wrzucamy do miski i miksujemy. Ciasto powinno być lejące, ale gęste.
Do ciasta wrzucamy kawałki jabłek, następnie wlewamy masę na rozgrzany olej.
Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Placuszki posypać można cukrem pudrem, lub dodać konfitury. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat