Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 ml
mleko 500 ml
jajko 2
cukier waniliowy 10 g
proszek do pieczenia 10 g
jabłka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z jabłkami

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
Makę, mleko, jaja, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wrzucamy do miski i miksujemy. Ciasto powinno być lejące, ale gęste.
Do ciasta wrzucamy kawałki jabłek, następnie wlewamy masę na rozgrzany olej.
Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Placuszki posypać można cukrem pudrem, lub dodać konfitury. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak