Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z grrzybów i kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
kapusta biała
jajko
mąka pszenna
olej do smażenia
sól
pieprz
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z grrzybów i kapusty

około 0,5kg grzybów oczyścić pokrajać (mogą być różne grzyby) ćwierć małej główki kapusty pokroić gotować wraz z grzybami do miękkości. Odcedzić i zmiksować lub przemleć przez maszynkę dodać cztery jaja, pieprz, sól, majeranek, kucharek do smaku. Mąki dodać tyle by ciasto przyjęło konsystencje placków ziemniaczanych. Piec z obu stron na oleju na rumiany kolor podawać z sosem pieczeniowym lub jako dodatek do mięs. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 03.01.2014 22:34
Pomysł ciekawy,zainteresował mnie.
Adamorek 03.01.2014 19:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak