Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dynią i z konfiturą żurawinową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml
maślanka 200 ml
jajko 2 sztuki
dynia 1 mała
mąka 0,5-0,7kg kg
konfitura żurawinowa 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dynią i z konfiturą żurawinową

Wyrabiamy mikserem ciasto z mleka jajek maślanki i mąki powinno być dość geste, dodajemy przyprawy i startą na tarce o dużych oczkach dynię. Wszystko mieszamy dokładnie i smażymy na złoty kolor z obu stron na patelni z olejem. Podajemy z konfiturą żurawinową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak