Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dynia 0,7 kg obranej
jajko 2 sztuki
mąka 1-1,5 szklanki
czosnek ząbki 2 zabki
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
olej do smażenia 2 łyżki

sos

jogurt naturalny 200 ml
czosnek ząbki 2 sztuki
majonez 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :)

Kroki postępowania

1
Dynie obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 1 - Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :) foto
2
Do potartej dyni dodajemy : jajka, mąkę , sól, pieprz, czosnek . Składniki mieszamy dosypując tyle maki, aby powstała zwarta masa.
Krok 2 - Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :) foto
3
Z powstałego ciasta formujemy placki, które smażymy na oleju z 2 stron.
Krok 3 - Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :) foto
4
W miseczce łączymy składniki do wykonania sosu: jogurt naturalny, majonez, czosnek, zioła prowansalskie. Placki z dyni serwujemy z przygotowanym sosem . Smacznego :)
Krok 4 - Placki z dyni zaserwowane z sosem ziołowo-czosnkowym :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak