Placki z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • masło

    5 dag
  • mąka

    20 dag
  • jaja

    5 sztuk
  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    8 łyżek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię oczyszczamy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z białek ubijamy pianę. Żółtka ucieramy z masłem, cukrem. Dynię łączymy z powstałą masą i białkami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 31.08.2012 00:22
super :)
Barbara/zuza22_85 09.07.2011 23:03
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat