Placki z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    30 dag
  • jabłka

    2
  • mąka

    kilka łyżek
  • żółtko

    1
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na tartce dodać również starte jabłka. Następnie wsypać przesianą mąkę i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Żółtka można utrzeć z cukrem i dodać do powstałej masy. Wsypać szczyptę soli. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Placuszki równie dobrze smakują z dżemem najlepiej porzeczkowym lub żurawinowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madi356 08.06.2012 10:50
ja też z dynia placuszków jeszcze nie robiłam, ale wyglądają pysznie
Barbara55 08.12.2011 19:16
bardzo smaczne polecam
kielcok1 31.10.2011 16:39
mniam
Margo1 29.03.2011 17:53
uwielbiam te placki
matii6 02.01.2011 19:09
wyglądają pysznie
Marzena40 06.12.2010 10:21
pyszneeee
alaaa 18.10.2010 13:48
a to ciekawe,jeszcze nie robiłam
SmacznaPyza 23.05.2010 10:25
z dyni placków jeszcze nie robiłam....ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat