Placki z cukinii z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    1/3 szklanki
  • zarodki pszenne

    1/2 szklanki
  • olej

    do smażenia
  • ser gouda

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy pieczarki i przysmażamy delikatnie na patelni. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy do miski : startą cukinię, 2 jaja, mąkę, zarodki pszenne, pieczarki i mieszamy. Na końcu ścieramy do całości ser żółty. Znowu mieszamy dokładnie. Gdy mamy już idealną \"masę\", rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy niewielkie porcje. Smażąc z obu stron, aż się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 17.02.2015 20:34
na pewno pyszne
Seba 17.01.2015 09:20
fajny pomysł
Ela15 04.09.2014 09:15
świetne placki
ppaulina 14.08.2014 21:19
pyszne placuszki
Margo1 15.07.2014 16:03
ciekawe placuszki
Magda60 07.01.2013 23:11
super
Magda60 07.01.2013 23:11
super
bursztynek 22.09.2012 00:26
mi też się podoba pomysł z pieczarkami
Ela15 14.09.2012 09:29
znakomicie się zapowiadają
TEtalicha 05.09.2012 21:30
ja z pieczarkami np nie robilam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat