Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
-
cebula czerwona
-
natka pietruszki
-
ser gouda
-
sól
-
pieprz
-
olej do smażenia
-
jajko
-
mąka
Przepis i sposób przygotowania Placki z cukinii
Ser żółty (ja używam Goudy ale może być inny) również ścieramy na tarce.
Małą cebulkę kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni.
Natkę pietruszki siekamy drobno.
Wszystko to przekładamy do jednej miski i dodajemy jajko oraz przyprawy: sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszając dodajemy odrobinę mąki (ok 2- 3. łyżek).
Smażymy z obu stron na patelni.
Komentarze (7)