Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z cukinią i szpinakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100g biała
cukinia 1 średnia szt
cebula 1 szt
szpinak 2 garsci
jaja 3 szt
mąka pszenna 4 lyzki
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z cukinią i szpinakiem

Kroki postępowania

1

Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Wsypać do miski.
Wbić jajka i wymieszać.
Krok 1 - Placki z cukinią i szpinakiem foto
2


Cebulę posiekać drobno. Szpinak umyć, osuszyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Dodać do kaszy.
Krok 2 - Placki z cukinią i szpinakiem foto
3

Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Posolić lekko i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć z nadmiaru soku, wrzucić do miski. Wymieszać.
Krok 3 - Placki z cukinią i szpinakiem foto
4

Na koniec dodać mąkę pszenną, przyprawy i całość wymieszać.
Krok 4 - Placki z cukinią i szpinakiem foto
5

Na suchej patelni teflonowej smażyć niewielkie placuszki z obu stron na rumiano.
Krok 5 - Placki z cukinią i szpinakiem foto
6
Podawać z sałatą w śmietanie lub dowolną surówką
Krok 6 - Placki z cukinią i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.06.2015 22:13
dobre placki :)
Franciszek 29.06.2015 23:49
Warto wyprõbwać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak