Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk średniej wielkości
jajko 2 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
orzechy laskowe 1 garść
płatki migdałowe 1 łyżka
cebula 1/2 główki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
cząber 2 szczypty
olej kokosowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z buraków

Buraki dokładnie szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Następnie obieramy i ścieramy na tarce (połowę na dużych oczkach, połowę na małych).

Orzechy, płatki migdałowe i czosnek siekamy, cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do startych buraków.

Wbijamy jajka, wsypujemy cząber i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko razem mieszamy.

Smażymy na oleju kokosowym podobnie jak placki ziemniaczane.

Podajemy jako dodatek do obiadu lub na kanapce z dodatkiem ulubionego sosu i mixu sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak