Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z bobu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 0,5 kg
jajko 1
sól
pieprz
natka pietruszki pęczek
skórka z połowy pomarańczy
feta 100 g
cebula 1/2 szt
ząbek czosnku
olej do smażenia
mąka orkiszowa 3 pełnoziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z bobu

Bób myjemy i gotujemy w osolonej wodzie (ok. 15-20 minut). Kiedy bób przestygnie, blendujemy go razem ze skórką (młodego bobu nie trzeba obierać). Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, ząbek czosnku, fetę, skórkę z pomarańczy oraz pietruszkę i ponownie blendujemu. Dodajemy mąkę oraz jajko. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.07.2015 19:43
Smakowita propozycja
eliza135 18.09.2013 18:31
lubie takie
kasienka23 17.09.2013 18:43
takich jeszcze nie jadłam, ciekawe!
Pomocnik 17.09.2013 17:21
Ciekawy pomysł
Ania321 17.09.2013 13:37
oryginalne placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak