Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z batata ze szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batat 35 dag
jaja 3
mąka pszenna 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka
szczypiorek 1 pęczek
olej do smażenia
śmietana kwaśna 1 szklanka
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z batata ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Batata umyć, obrać, zetrzeć na grubej tarce. Dodać jajka, mąkę. Wymieszać.
Krok 1 - Placki z batata ze szczypiorkiem foto
2
Dodać część szczypiorku i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Placki z batata ze szczypiorkiem foto
3
Na rozgrzanym oleju smażyć placki z obu stron na rumiano, by były chrupiące.
Podczas smażenia placków przygotować sos: boczek drobno pokroić w kostkę, przesmażyć. Dodać do śmietany ze szczypiorkiem, wymieszać. Podawać do batatowych placków.
Krok 3 - Placki z batata ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 17.05.2014 19:26
Fajne placki :-)
RenataZ-et 16.05.2014 22:11
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak