Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki wegetarianskie na grilu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,500 gr
woda letnia 1/2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
pomidor 2-3 sztuki
Harrisa 1 lyzka
Kolendra cała Prymat 1 lyzeczka
sól do smaku
czosnek 2 -\"3 zabki
cukier 1/2 lyzeczki
drożdże suche 1 paczka
oliwa 3 lyzki
oliwa 4-5 lyzek
papryka 3 -4 straki

Przepis i sposób przygotowania na: placki wegetarianskie na grilu

Zrobic ciasto-do miski wsypac make, drozdze, sol, cukier, ciepla wode.Zagniesc ciasto w kule i zostawic do wyrosniecia--ciasto podobne do ciasta na pizze.
W tym czasie przygotowac nadzienie.
Do miski wrusic drobno pokrojona cebule, papryke, pomidory, czosnek, posolic, dodac kolendre i zmiazdzyc wszysto, mozna utluc w mozdzierzu.Dodac olej i wymieszac-posolic, dac harrise-jesli nie macie harrisy, mozna dac lyzke czerwonej papryki.Pilnowac smaku--ma byc bardzo pikantnie.
Wyrosniete ciasto podzielic na kulki, rozwalkowywac na placki wielkosci talerzyka deserowego, na polowe rozwalkowanego placka wlozyc nadzienie, zakleic , jak duzego pieroga i klasc na rozgrzany gril, lub patelnie grilowa i piec z dwoch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 07.06.2012 11:27
Przepyszna pychota.
Betka 24.05.2012 12:39
pycha!;D
mala2021 08.11.2011 10:13
fajne
mala2021 30.06.2011 18:53
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak